Druk en succesvol boksweekend voor NABA in Assen

door Jochen en Manja

Jeugdboksers NABA Nijmegen

Gisteravond kwam Elaine Gelissen na een lange tijd weer in actie tegen een ervaren tegenstandster Anouk van Echteld uit Doetinchem bij een boksgala in Appingedam. Ze maakten er beide een mooie partij van die Elaine nipt verloor. Ze laat hierbij wel zien dat ze helemaal klaar is voor de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in Januari.

Vandaag was het de dag voor de jeugdboksers om voor het eerst in de ring te verschijnen en hun harde werk van de afgelopen tijd te belonen. En hoe, maar liefst 6 boksers kwamen tijdens de jeugddag in Assen in actie voor hun eerste officiële partij. Ziggy, Doeke en Daya wonnen hun partij. Ferdaus moest zich in de eerste ronde inhouden en begon heel sterk aan de wedstrijd. De tweede en derde ronde ging het tempo wat omlaag en gaf Ferdaus wat meer weg. We dachten dat hij voldoende harde treffers had uitgedeeld maar helaas verloor hij de wedstrijd met split decision 2 tegen 1. Cas en Daan boksten beide een mooie demo tegen sterke tegenstanders uit Assen. Hierbij is geen uitslag. Nonna was sinds vrijdag al ziek maar wilde heel graag boksen vandaag. Helaas werd ze tijdens het instoten niet lekker en kon haar wedstrijd niet doorgaan.

Het was voor de trainers Jochen en Manja echt genieten om zoveel boksers voor het eerst in de ring in actie te zien vandaag en dat ze 100% inzet en karakter hebben getoond. Het was een drukke lange dag voor iedereen maar tegelijk een hele mooie en leerzame ervaring. Dat belooft wat voor de toekomst!

Jeugdboksdag Assen

door

Deel met vrienden