Groepen nader toegelicht

Impressie Jeugd
De jeugd verdeeld in twee leeftijdsgroepen traint 2x per week en daar ligt de nadruk op het samen leren van, en met elkaar.
Weerbaarheid en assertiviteit staan daarbij hoog in het vaandel en wordt ook steeds uitgedragen binnen de trainingen. De training bestaat uit een warming up, boksspecifieke oefeningen en afsluitend een aantal ronden spel boksen of zaktraining. Dit is sparren op een manier dat het voor iedereen leuk is en blijft.

Promotie filmpje van de jeugd boks training gemaakt door NimmaTV.

Impressie Recreanten
De recreanten is de grootste groep binnen onze vereniging. Dit zijn sporters die de bokstraining geweldig vinden en de uitdaging zien in de fysiek en conditioneel zware training, die in een goede sfeer verloopt. Het is tevens de meest gevarieerde groep binnen de vereniging. Hier trainen jongens en meiden, dames en heren van 16 tot 76 jaar door en vooral met elkaar. Er zijn sporters die al lange tijd lid zijn en sporters die net beginnen met het ontdekken van de bokssport.

Iedereen kan aan deze training vrijblijvend deelnemen en hoeft helemaal geen voorkennis te hebben van de bokssport of een andere vorm van vechtsport.
De beginnersgroep bestaat voornamelijk uit sporters die onlangs met de technieken van het boksen hebben kennisgemaakt en hierin verder willen doorgroeien naar een hoger niveau. Tevens doen er sporters mee die op een recreatief niveau willen boksen en willen werken aan hun conditie.

De training wordt gegeven door zeer ervaren (wedstrijd)boksers die tevens professioneel kunnen omgaan met groepen sporters en inzicht hebben in moderne (boks)trainingstechnieken. Dit garandeert dat u een intensieve professionele begeleiding krijgt tijdens uw training. Sfeer en gezelligheid bepalen mede de motivatie om geregeld deel te nemen. De trainingen van NABA zijn juist gekend om de combinatie van professionaliteit en toegankelijke informele sfeer.

Waaruit bestaat de training?
De speerpunten van een training zijn: conditie, kracht, snelheid, techniek en souplesse. Het eerste deel van de training bestaat meestal uit opwarmoefeningen in spel- of oefenvorm. Warmlopen, push-ups, rek- en strekoefeningen, balspel, loopoefeningen en schaduwboksen (boksen tegen een denkbeeldige tegenstander) zijn hier voorbeelden van.
Voorts bestaat de training uit boksoefeningen om de snelheid, de coordinatie en de bokstechnieken (stoten en ontwijken) te verbeteren en uit sparringsoefeningen (spelboksen) waarbij met een tegenstander op vriendelijke en speelse wijze de bokstechnieken in de praktijk worden gebracht.

Impressie Wedstrijdgroep
De gevorderdengroep bestaat uit "pugilisten" (boksers) die zeer bedreven zijn in de bokssport en/of aan bokswedstrijden (willen) deelnemen. Deze leden hebben de essentiële technieken reeds onder de knie en hebben een behoorlijke conditie opgebouwd.

Ook deze training wordt begeleid door trainers die ruime ervaring hebben in het wedstrijdboksen. Ze kunnen hierdoor de deelnemende leden (en/of de wedstrijdbokser) op alle vlakken voorbereiden op een wedstrijd en bijdragen aan een verantwoorde ontwikkeling van de amateurbokser.

Waaruit bestaat de training?
Deze training bestaat eveneens uit een uitgebreide warming-up om blessures te voorkomen. Het belangrijkste verschilt met groep 1 zit in de complexiteit van de oefeningen. Waar bij groep 1 de nadruk ligt op het goed uitvoeren van enkelvoudige stoten wordt er bij groep 2 van uitgegaan dat de deelnemers stoten al onder de knie hebben waardoor meer aandacht besteed kan worden aan langere stootcombinaties en aan het tactisch aspect van het boksen.

Foto's

Boksen voor jeugdBoksen voor jeugdleden.

Techniek voor boksenBokstechniek.

RecreantenRecreanten.

Wedstrijd uistapUitstap voor wedstrijd boksers.